Kupiłem laptopa wgrałem do niego xp(utworzyła mi sie partycja C i tylko C) a pozniej windows 7(na dysku C i automatycznie windows XP zmienil sie na windows.old).Stworzyłem druga patrycje E przeniosłem tam windowsa.old ktory zmieniłem na windows. chodzi mi o to aby przy uruchamianiu laptopa moglem wybrac jaki chce miec aktualny system operacyjny(oczywiscie aby mi sie to wyswietlalo przy kazdym uruchomieniu laptopa). Jak to ustawic na windowsie 7?
Ostatnio zmieniony przez xXartik10Xx 2010-07-25, 10:34, w całości zmieniany 1 raz
Witam wszystkich. Mam do was pewną sprawę... Zakupiłem niedawno wersję Ultimate 64bit systemu Windows 7, jednak zanim wykonam format mojego dysku z XP, chciałbym przetestować Se7en'a na innym dysku... Czy w związku z tym mogę bez obaw odłączyć aktualnie używany dysk twardy, podłączyć inny i zainstalować na nim nowy system? Czy nie będzie potem żadnych problemów z uruchomieniem systemu XP z poprzedniego dysku?
Hmm, z tego co pamiętam fixuje się go poprzez 'konsolę odzyskiwania systemu' po bootowaniu PCta z płyty od XP, czy tak? Daruj moją niepewność, ale kilka razy już się przejechałem na tego typu akcjach, i wolę się upewnić
Hmm, z tego co pamiętam fixuje się go poprzez 'konsolę odzyskiwania systemu' po bootowaniu PCta z płyty od XP, czy tak? Daruj moją niepewność, ale kilka razy już się przejechałem na tego typu akcjach, i wolę się upewnić
PS: Nie widzę przycisku 'pomógł'..
Tylko jak instalujesz 7 i XP to odzyskiwanie boot loadera wykonuj z płytki Win 7, nie z XP
_________________ Dzień dobry
Jeśli Ci pomogłem nie zapominaj o przycisku "Pomógł".
Dziękuję za uwagę
To ma być na drugim, niezależnym dysku, podczas gdy ten z XP będzie odłączony... Kiedyś miałem taką sytuację, że chciałem zainstalować system na dysku zewnętrznym pod USB. Wszystko pięknie, poprawnie został wykryty. Wydałem polecenie formatu partycji E dysku zewnętrznego, a on mi zaczął akcję na partycji systemowej C dysku głównego Pasek postępu nie doszedł nawet do 1%, momentalnie odciąłem zasilanie z nadzieją, że jeszcze nie zaczął, jednak było już za późno. Żadne FIX_BOOT/MBR nie pomogło...
Cóż, człowiek uczy się na własnych błędach No i teraz nie mam ochoty poraz kolejny ryzykować utraty 2 tygodni na backup, format i rebackup ponad 300 GB danych
Też miałem kilka takich jazd
Przede wszystkim trzeba obserwować i analizować jaka literka widnieje przy wykonywanej akcji, akurat to zawsze prawdę powie, jak wybierzesz C to weźmie się za C
_________________ Dzień dobry
Jeśli Ci pomogłem nie zapominaj o przycisku "Pomógł".
Dziękuję za uwagę