PCFoster.pl on

» załóż konto» przypomnij hasło

Start  nav  Systemy Operacyjne  nav  Windows XP, 2000 / Server 2003  nav  System nie odpala :(
System nie odpala :( Poprzedni temat Następny temat
Autor Wiadomość
XFreee

Napisano 2010-05-26, 14:37
Ostatnio gdy włączałem komputer to uruchamianie stanęło i system nie chciał się włączyć ( nie dochodziło nawet do ładowania tego paska ) no ale cuż wystarczył reset i wszystko OK, dodam jeszcze, że po przeskanowaniu były 4 "zagrożenia" no ale Nod je usunął.
Kilka dni było fajnie aż w końcu to samo tylko tym razem było coś "Insert system disc..." tak jakby dysk był sformatowany i bez systemu. Tym razem dałem mu spokój, odpoczął przez noc i rano system wszedł normalnie i nie było żadnych wirusów. Aż wkońcu wczoraj wieczór to samo co za pierwszym razem ale nic nie działa... zostawiłem go na noc dzisiaj resetowałem kilka razy i nawet Bios nie chce się włączyć... Proszę o pomoc bo póki co jestem skazany na mojego kilkuletniego laptopa. Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Skryty 

Dewastator
Napisano 2010-05-26, 16:33
Udaj się z tym problemem do jakiegoś serwisu komputerowego... :)
Wytłumacz im dokładnie co się stało i powinni pomóc.
Jeżeli u mnie coś jest z systemem nie tak, to zawsze do nich chodzę.

Forum jest od tego żeby pomóc. Twój post nic nowego nie wnosi, każdy wie że można się udać do serwisu jednak porada ekspertów kosztuje... - Michał

StelioS 

PCFoster.pl avatar
Poszedł sobie
Napisano 2010-05-26, 20:33
W ostatnim czasie grzebałeś coś w środku przy sprzęcie , coś odłączałeś podłączałeś?
Na początek proponuje zresetować BIOS płyty głównej.
Ostatnio zmieniony przez StelioS 2010-05-27, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  

Michał 

Mój tytuł
Napisano 2010-05-27, 08:10
Prawdopodobnie masz uszkodzony dysk lub brak plików systemowych. Pod innym PC stwórz dyskietkę startową ms-dos. Odpal z nij uszkodzonego kompa i wpisz kolejno komendy:
c:
dir
Jeżeli pojawi Ci się komunikat o uszkodzonym dysku będziesz musiał jednak oddać komputer do serwisu.

Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

Odpowiedz do tematu
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: