PCFoster.pl on

» załóż konto» przypomnij hasło

Start  nav  Sprzęt (Hardware)  nav  Karty graficzne i monitory  nav  sterowniki do geforce 7300 gt
sterowniki do geforce 7300 gt Poprzedni temat Następny temat
Autor Wiadomość
adikstar

Napisano 2010-07-26, 12:31
Witam. Potrzebuje pilnie pomocy. Posiadam karte graficzna geforce 7300 gt. Pobralem do niej nowe sterowniki oryginalne se str. nvidia. Gdy je instalowalem wyskoczyl blad i nie zainstalowalo mi ich tylko zaczelo przywracac stare. Gdy uruchomilem ponownie kompa nie moglem uruchomic zadnej gry a jak chodzilem po internecie i kulka od myszki przewijalem w dol wszystko sie cielo. Niestety nie zrobilem zapasowej kopii tych ktore mialem. Czy moge je jakos przywrocic? Nie wiem jakims programem albo cos? Czy jesli usune NVIDIA Drivers z Dodaj lub....programy to beda mi dzialac tamte poprzednie?? Help!!

morticore 

Prince of darkness
Napisano 2010-07-26, 13:32
Pierwszą rzeczą będzie usunięcie starych sterowników przez panel Dodaj/ usuń programy. Następnie zainstaluj te (zakładam, że korzystasz z Win XP): http://www.idg.pl/ftp/pc_...21.WHQL.pl.html Tak niestety bywa, ze nowe stery do starszych urządzeń powodują problemy :(

Pomogłem? Wciśnij pomógł ;)

adikstar

Napisano 2010-07-26, 14:47
"Polska wersja sterowników przeznaczonych dla kart graficznych nVidii (m.in. najnowszych produktów z serii 8)." Jestes pewien ,ze beda dobre do 7300 gt?

Te ktore instalowalem (ktore rozwalily mi kompa) to cos takiego:
258.96_desktop_winxp_32bit_international_whql

magik092 

Napisano 2010-07-26, 17:20
7300 to seria 7 :)

adikstar

Napisano 2010-07-26, 17:29
No walasnie sciagalem sterowniki do serii 7 ale nie dzialaja. Chcialem sie dowiedziec czy moge stare przywrocic?

magik092 

Napisano 2010-07-26, 17:36
Wejdź tutaj, Wybierz Seria produktu: GeForce 7 series, win XP (32 lub 64 bit w zależności od Twojej architektury) i pobierz. Te sterowniki muszą na bank działać. Jak nie to sprawdź czy w ustawieniach ekranu widać nazwę karty grafiki.

adikstar

Napisano 2010-07-26, 17:44
No tak wchodzilem poprzednio na ta strone pobralem sterowniki i przy instalacji wyskoczyl jakis komunikat(moze potem go tu wrzuce)ze sie nie zainstalowaly. uruchomilem ponownie kompa i wszystko sie cielo. Teraz caly czas tak jakby dziala ten program nVidia drivers bo w Dod.i.us.pr. mam go caly czas. I chce wiedziec czy jak go odinstaluje to wszystko bedzie tak jak przed instalacja.

magik092 

Napisano 2010-07-26, 17:54
Spróbuj jeszcze automatycznego detektora modelu karty (w moim linku, opcja 2).
I miło by było jakbyśmy poznali treść komunikatu.
A czy próbowałeś usunąć stary sterownik (Dodaj/Usuń Programy->nVidia Display...), a po tym instalować?
Czy będzie tak jak wcześniej, nie dam sobie głowy uciąć ale jak inicjowałeś nową instalację to stary sterownik raczej nie będzie dobrze działał.

morticore 

Prince of darkness
Napisano 2010-07-26, 19:04
Korzystając ze strony NV na bank pobierze najnowsze "zgodne z kartą" stery, czyli 2xx coś tam. 169 to ostatnia wersja która wprowadzała przyrosty wydajności dla kart GF 7, muszą działać (polecałem je nie raz ;) ). Jeśli będą jakieś problemy (w co wątpię), pobierz te: http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_93.71_pl.html (korzystałem w zamierzchłych czasach na starym GF FX 5600) i wgraj ponownie pakiet DirectX: http://www.dobreprogramy....dows,12667.html

Pomogłem? Wciśnij pomógł ;)

adikstar

Napisano 2010-07-27, 13:19
http://www.abload.de/image.php?img=beztytuu2q60p.png
^^^^To jest treść tego komunikatu ^^^^

A kiedy sprawdzam w menagerze urządzeń to zamiast geforce 7300 gt jest cos takiego : http://www.abload.de/image.php?img=beztytuu05wh.png

Aha jeszcze jedno. Mój komp ma dwa dyski po dwie partycje. Mam dysk lokalny C i G. Na G jest stara kopia C, a sterowniki były instalowane na C. Więc jeśli zamienię ten folder nVIDIA z G (tą dawniejszą kopię, ktora działała dobrze) i zamienie go na ten z niedziałającymi sterownikami na C to będzie działać?

StelioS 

PCFoster.pl avatar
Poszedł sobie
Napisano 2010-07-27, 14:38
W panelu sterownia w dodaj/usuń programy odinstaluj wszelkie oprogramowanie związane z kartą graficzną potem przeczyść rejestr i zainstaluj sterowniki jeszcze raz.

PS.
Czy masz zainstalowany NetFramework 3.5 i Service Pack 3 ?

adikstar

Napisano 2010-07-27, 14:54
service pack 3 tak a to pierwsze nie wiem. a nie mozna tego zrobić tak jak pytałem tzn. zamienić foldery nVIDII

Co to znaczy przeczyść rejestr? :O

StelioS 

PCFoster.pl avatar
Poszedł sobie
Napisano 2010-07-27, 15:20
adikstar napisał/a:

Co to znaczy przeczyść rejestr? :O

Pobierz ten program http://www.dobreprogramy....dows,13061.html zainstaluj i uruchom z lewej strony tego programu wybierasz ''REJESTR'' i uruchamiasz by program znalazł błędy , już jak zakończy skanowanie to klikasz napraw błędy , tą czynność powtarzaj do póki program po skanowaniu nie wykryje żadnych błędów. Zajrzyj w Dodaj/Usuń programy czy masz zainstalowany NetFramework 3.5, jeżeli nie to go zainstaluj i tak samo wykonaj to co juz napisałem wcześniej , czyli zobacz w dodaj/usuń programy czy nie ma tam przypadkiem jakiegoś oprogramowania związane z kartą graficzną , jeżeli jest to go odinstaluj.

Odpowiedz do tematu
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: