Witam !
Od jakiegoś czasu mam wielki problem z wygładzaniem krawędzi w grach (np. Aliens vs Predator, Mass effect 2, battlefield bad company 2), właściwie to go w ogóle nie ma. Próbowałem przestawiać w ustawieniach nvidia w mojej karcie graficznej (nvidia 8600 gt 256mb) wszystko co związane z antyaliasingiem czyli dawałem opcje takie jak: zastąp ustawienia aplikacji, ustawiałem tam np. 8xQ itd... lub ustawiałem tam opcje "pod kontrolą aplikacji". Próbowałem tego w ustawieniach globalnych a także ustawieniach programu. Niewiem już co mam robić odinstalowywałem sterowniki od karty graficznej a później wgrywałem najnowsze ale to i tak nic nie dawało, po odinstalowywaniu sterów zawsze czyściłem "resztki" sterowników programem driver cleaner, driver sweeper.Próbowałem także takim programem NHANCER wymusic wygładzanie lecz to nic nie dało. Nie chcę robić formata bo nie chce mi się instalować wszystkiego na nowo dlatego proszę o pomoc. Dodam też, że np. w alien vs predator niby mogłem ustawić wygładzanie np. na 8x a w battlefield bad company 2 piszę tylko 1x !! i nie da się ustawić więcej, ale to 1x i tak nie działa. Jeśli mogę się wyrazić gry bez AA wyglądają jak G***o oto screen: