Witam.Mógłby mi ktoś dac jakiś poradnik lub napisac jak podkręcic AMD Althon 64 1.6ghz bulid 2600.Najpewniej to by pewnwie było w Biosie ale ja niestety nie znam się na tym.I doczytałem w instrukcji ale nie wiem czy mój zasilacz to nVIDIA nForce3 250.
stary zapomnij o AMD, zainwestuj lepiej w intela. miałem amd przez 5 lat, ale kiedy kupiłem rok temu duo cor e8500 3.16 ghz to znalazłem się w innym świecie. x4 amd wysiadają przy tej dual cor e8500. film konwertuje w czasie 20-30 min, gdzie amd potrzebował 1,5 godziny.
a jeszcze do podkręcenia amd wystarczy podstawowe chłodzenie, miałem 4 amd i wszystkie chodziły na maksa bez dodatkowego chłodzenia po podkręceniu. dużo zależy od płyty głównej na ile da ci możliwość podkręcenia cpu i ram, bo to idzie w parze ze sobą. trzeba te rzecz podkręcać jednocześnie żeby był najlepszy efekt.
Witam.Mógłby mi ktoś dac jakiś poradnik lub napisac jak podkręcic AMD Althon 64 1.6ghz bulid 2600.Najpewniej to by pewnwie było w Biosie ale ja niestety nie znam się na tym.I doczytałem w instrukcji ale nie wiem czy mój zasilacz to nVIDIA nForce3 250.
Ja mam procesor AMD Athlon64 x2 5000 plus i mam podkrecony na 2.85ghz z 2.6ghz i juz tak smiga okolo 6miesiecy , osobiscie polecam AMD
tu masz taki kup sobie uniwersalny radiator do AMD i Intel < PENTAGRAM FREEZONE HP-120 AlCu Vertical P 7014 polecam